tisdag 10 maj 2011

Den politiska temperaturen stiger

Landsomfattande vårkampanj, framåtblickande förnyelsedagar och intensiv valspurt. Maj är månaden då både centerrörelsen och den svenska naturen gör Sverige allt grönare.


Ny ledare för Centerkvinnorna

Sveriges största politiska kvinnoförbund har en ny ledning. Annika Qarlsson från Sollebrunn lämnar över stafettpinnen efter åtta framgångsrika år. På stämman i Sundsvall valdes dataingenjören Gunilla Hjelm från Vetlanda till de liberala feministernas ordförande. Hjärtligt grattis till Centerkvinnorna, Gunilla och till jämställdhetsarbetet som fått en ny stark företrädare.


Valspurt i Väst och i Örebro

Ett drygt halvår efter 2010 års val bedrivs imponerande valkampanjer i Västra Götaland och Örebro. Många aktiva centerpartister sliter på dagar, kvällar och helger med möten, affischer och utdelning av valmaterial. Vår ordförande Maud eldar på i spurten liksom riksdagsledamöter, partistyrelse, statsråd och andra utsocknes volontärer.


Låt oss alla förmedla energi till våra valarbetare så att de orkar ända in i kaklet de få dagar som återstår!


En vilsen opposition

Partierna i oppositionen har nu presenterat sina budgetalternativ. Det rödgröna samarbetet har gått i tusen bitar. Socialdemokraternas nya avantgarde söker sig fram bland begrepp och formuleringar, men saknar besked om politikens innehåll. Vänsterpartiet bullar upp med alla tänkbara skattehöjningar.


Miljöpartiet ger ett motsägelsefullt intryck. MP accepterar nu motvilligt RUT och står kvar vid sänkt restaurangmoms. Men Miljöpartiets alternativ innebär samtidigt försämrade villkor för landsbygden, högre skatt för alla som arbetar och kraftiga försämringar för unga på arbetsmarknaden. De gröna näringarna får en ökad skattebörda med ca 300 miljoner kronor om MP får bestämma samtidigt som 14.000 ungdomsjobb är i farozonen med fördubblad arbetsgivaravgift för ungdomar.


Istället för ett samlat rödgrönt alternativ har vi nu tre nyanser av rött: en lite diffust socialdemokratiskt, ett illrött vänsterpartistiskt och så den miljöpartistiska vattenmelonen – grön utanpå men röd inuti.


Förnyelsedagar 20-21 maj

En kulmen på vårens förnyelsearbete blir centerpartiets förnyelsedagar den 20 -21 maj i Stockholm. Fredagen den 20 maj blir det seminarier om miljö, välfärd, regional tillväxt, jämställdhet och integration på Norra Latin. Lördagen 21 maj kan du ta dig till Biblioteksgatan vid Stureplan för ett spännande event som startar 10.00.


Välkommen!

Inga kommentarer: