onsdag 15 april 2009

Ny arbetsseger

Det blir mycket fotboll nu på bloggen. Det kan inte hjälpas. Brommapojkarna gör sin andra allsvenska sejour i världshistorien och slår fotbollsSverige med häpnad. Andra raka segern ikväll mot svårspelade Halmstads Bollklubb. På bortaplan.

Lite trist att segertåget ska drabba härliga Hallands allsvenska lag, men den enes bröd...

Liksom i de två tidigare matcherna i årets allsvenska så kom motståndarna ingen vart mot BP:s försvar. Henriksson och Karlsson dominerade mittförsvaret som två resliga grekiska gudar. På vänsterbacken jobbade Odelius värre än Laila Bagge i avslutningen på Let´s Dance. Och till höger vågade sig Pär Asp på dödsföraktande rusher som man knappt sett sedan Carlos Alberto i VM 1970.

Andreas Eriksson debutdominerade på mittfältet - och som han gjorde det. Ständiga närkampsvinster. Hård men juste. Läckra, väl avvägda vägvinnande passningar. Och flera distansskott som frestade Halmstads målvakt att darra på manschetten.

BP:s segermål kännetecknades av lagets bredd, oberäknelighet, slitstyrka och sting. Philip Haglund gör ett av sina berömda långinkast, Sinan skarvar vidare med nackkotorna i en hård duell, bollen dimper ner där ingen har räknat med det i målområdet - och från ingenstans kommer notoriske måltjuven Runnemo och trixar in den.

Halmstad hämtade sig aldrig från denna chock. När de väl kom till något avslut stod Brommapojkarnas tonårige världsmålvakt stadigt i vägen för alla bollar som kom i närheten av hans målbur. Han höll nollan för tredje matchen i rad. Ingen har någonsin gjort mål på honom i en allsvensk match.

Beskåda den allsvenska tabellen. Häpna. Njut. Och håll tummarna för fortsättningen.

1 kommentar:

Iwar sa...

Grattis Micke!

Överraskande men skojigt, även om jag har mina størsta sympatier hos Elfsborg.