torsdag 23 juli 2009

Eberhard retar gallfeber på mediavänstern

Psykiatrikern David Eberhard fortsätter att sätta sina vassa fingrar på Välfärdssveriges ömma punkter. För några år sedan kom den tankeväckande boken "I trygghetsnarkomanernas land" och nu ligger "Ingen tar skit i de lättkränktas land" på försäljningslistorna.

Eberhard går till storms mot vår kombination av gudalik tilltro till mamma staten och att framställa oss själva och andra som illa behandlade offer i alla möjliga situationer.

Detta lämnar givetvis storstatskramarna på vänsterkanten ingen rast eller ro. Igår var det Ann Charlott Altstadt, tidigare bl a ledarskribent på Flamman, som laddade sina stora kanoner på Aftonbladets kultursida.

Vad är det då för argument hon framför mot Eberhards tankar? Mer än att de är "borgerlig mainstream"? Inte många.
 
Men desto fler verbala påhopp och förklenande omdömen. Eberhard står för "illa skrivna missförstånd" "infantila korthuggna utrop" och han är enligt  Altstadt en "intellektuell charlatan" en "kvacksalvare" och dessutom "en nyttig idiot".

Detta sätt att förringa meningsmotståndaren brukar Gudrun Schyman och andra feminister kalla för "patriarkal härskarteknik". Med detta beteende kanske går för sig när det är en vänsterkvinna som ger sig på en man med liberala tankar?

Inga kommentarer: