torsdag 23 juli 2009

Flummare utan folkligt stöd

I helgen utropades en aktionsdag för legalisering av cannabis. Evenemanget skulle gå av stapeln i självaste Rålambshovsparken i Stockholm. Ett syfte var enligt en av deltagarna att "visa att vanliga människor röker gräs".

Sverige har länge varit förskonat från det omfattande knarkrökeri som är vanligt förekommande i många andra västländer. Den restriktiva narkotikapolitiken har ett starkt stöd i folkopinionen.

Men missbruket finns, och skördar tyvärr sina offer. En omfattande studie som Karolinska Institutet genomfört av 720 injektionsnarkomaner i Stockholmsområdet publicerades i början av sommaren. För 70 % av narkomanerna var THC - cannabis, hasch eller marijuana - vägen in i missbruket.

De bloss som framställs som så oskyldiga kan alltså leda till ett livslångt elände.

Som väl är saknar cannabisivrarna - än så länge - folkligt stöd. Endast ett 30-tal personer kom till Rålis för att röka på.

1 kommentar:

Wolfe sa...

Ojoj, du tror fortfarande på inkörsportsteorin? Med det resonemanget leder fordon till död, då alla som omkommer i trafiken har befunnit sig i eller i närheten av ett fordon. Man kan inte gå trappan baklänges och tro att den fortfarande är relevant. Inkörsportsteorin, eller trappstegsteorin som den även kallas, är sedan länge kastad i soptunnan i den vetenskapliga världen. Den är motbevisad. Vågar du sätta pengar på om hur vida dessa narkomaner du nämner hade provat alkohol eller tobak innan dom provade cannabis? Jag sätter mina pengar på ett Ja. Nåja, jag tror inte du vågar godkänna min kommentar över huvud taget, och om du vågar det så får du cred. Huvudsaken är att du läser den och tänker efter. ;)