måndag 30 november 2009

Vem är det som är feg?

Socialdemokratiska Aftonbladet har en ganska intressant ledarartikel idag.

Ledarskribenten kopplar ihop klimatmötet i Köpenhamn med beslutet att bygga Förbifart Stockholm. Vad man än tycker om själva förbifarten är detta rätt så logiskt att resonera om.

Men sen börjar man undra.

Den socialdemokratiska ledarskribenten hetsar mot Fredrik Reinfeldt för att "han säger ett i Kina och gör ett annat här hemma". Och något ljushuvud har kommit fram till den smaskiga rubriken "För feg för ett klimatbeslut". Illustrerat med statsministern. Som alltså är för feg.

Ett par små undringar.
  • Hur kommer det sig att ledarskrivaren inte alls kommenterar socialdemokraternas inställning till Förbifarten? Sossarna har ju i årtionden drivit att denna kringfartsled ska byggas, ända sedan den hade helt andra namn som Västerleden. Tror skrivaren att man genom att gömma socialdemokraternas inställning kan få människor att glömma den?
  • Hur kan skrivaren vara så säker på att det är "feghet" som gör att moderaterna, alliansen och Reinfeldt tycker som de tycker om Förbifarten? De kanske rent av är övertygade om att det är en bra trafiklösning?
  • Vem är det som är feg? Den som försöker gömma det egna partiets linje - eller den som vågar stå för den?

1 kommentar:

Göran Johnson sa...

Jag läste inte ledaren men har själ skrivit om Förbifarten ett par gånger på min blogg www.fredmanpakvarnberget.blogspot.com