tisdag 23 oktober 2012

Norrlandsveckor

Oktober är en mustig höstmånad full av politiska aktiviteter. Jag har förmånen att få åka norröver, till det stolta länet Västerbotten, vid två tillfällen under loppet av fem dagar.

I helgen 20-21 oktober hade Centerpartiet i de fyra norrlandslänen Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten gemensam verksamhetskonferens i Lappland. Närmare bestämt i Lyckselse.

Ungefär etthundra engagerade centerpartister diskuterade och hade gemensamma aktiviteter kring en lång rad frågor: Hur kan vi bli mer kreativa i vår verksamhet? Hur jobbar vi med att stärka Centerpartiet såväl långsiktigt som inför valåret 2014? Hur kan vi utveckla norra Sverige på ett ännu bättre sätt? Vilka frågor i idéprogrammet är viktigast inför framtidsstämman i mars 2013?

I morgon onsdag 24 oktober åker jag tillsammans med mina kollegor i de andra allianspartierna till den stolta staden Umeå. Ett viktigt syfte är att slå ett slag för maktskifte i Umeå efter alltför många år av socialdemokratiskt styre. Vi ska också besöka en köttbonde och en restaurang som profilerar sig på närproducerat (Matlandet i praktiken) samt möta media och lokala alliansmedlemmar.

På programmet dessa veckor står i övrigt intervjuer med författare, besök hos Centerpartiet i Norrtälje, möten med vår ledningsgrupp, träffar med statsråden, möte med invandrarföretagare, riksdagsgrupp, annat nätverkande och förberedelse av budget 2013.

Inte långtråkigt för fem öre!

Inga kommentarer: