måndag 1 oktober 2012

In i oktober

Sista veckan i september var både spännande och händelserik.

Onsdagen 26 september åkte vi fyra partisekreterare i Alliansen gemensamt till Malmö. Där fick vara med om vi en mycket givande genomgång av Plattform Malmö. Det är ett samarbete mellan olika verksamheter som vänder sig till ungdomar och deras föräldrar. De har byggt upp nya kontaktvägar för ungdomar som har problem och behöver råd och stöd, bl a en chatt där man kan vara anonym.

Ett viktigt syfte med vårt besök var att slå ett slag för maktskifte i Malmö i kommunvalet 2014. Alltför länge har Malmö varit vänsterstyrt, och det finns stort behov av ny politik. Vi träffade lokala alliansföreträdare, där Centerpartiet företräds av den dynamiska och optimistiska Niels Paarup Petersen. Centerpartiet är idag inte representerat i fullmäktige i Malmö, men det krävs inte så mycket för att vi ska kunna knipa ett par mandat. Det kan vara nyckeln till en ny majoritet!

I fredags träffades VU, vårt verkställande utskott, målmedvetet lett av Annie. Aktuella politiska läget, kommunikation och organisation stod på agendan.

Under lördagen medverkade jag på en konferens med ledarna för Centerpartiets länsdistrikt. Härliga och framåtsyftande diskussioner om hur vi ska stärka Centerpartiet som politisk kraft.

Denna vecka är det en riktigt blandad kompott. Träff med lokala centerföreträdare, ungdomsförbund, allianskollegor, riksdagsgrupp, statsråd, internationella kontakter och planeringsdag med riksorganisationens ledningsgrupp.

Inga kommentarer: