lördag 15 november 2008

Starke Arvid...

..var en tyngdlyftare och brottare från Västermo i Södermanland som gjorde karriär i USA för drygt 100 år sedan. Det är också det stolta namnet på hemmaarenan för Ljungskile SK.

Ljungskile kom trea från slutet i allsvenskan och får därför kvala inför nästa säsong mot bolltrollarna från Västerort som knep tredjeplatsen i årets superetta, Brommapojkarna. För den som undrar är det fotboll vi talar om.

Första kvalmatchen spelades på Grimsta i torsdags och dominerades stort av BP. Miko Albornoz och Jocke Runnemo hade varsitt friläge som inte resulterade i nätkänning. Christer Youssef hade ett suveränt långskott som prickade kryssribban. Kribbe höll nollan som vanligt (sjunde matchen i rad) så det slutade 0-0.

På söndag är det returmöte på västkusten. Bohuslänningarna har fördel av hemmaplan, men å andra sidan behöver de rödsvarta bara göra ett mål så måste hemmalaget göra två. Vid 1-1 eller 2-2 vinner BP på fler gjorda bortamål.

Jag ska försöka ta mig till denna avgörande begivenhet tillsammans med mina två stora söner, D:s oskiljaktiga tränarkompis och ett gäng andra BP-fantaster. Nog skulle det sitta fint med en segermiddag på söndagskvällen.

Inga kommentarer: