tisdag 29 september 2009

Förlösande mål

Ibland är det skönare än annars att vara en hängiven fotbollssupporter. Som denna kylslagna septemberkväll. När Brommapojkarna gästas av Gefle på gröna Grimsta IP. Och till slut lyckas tråckla in bolluslingen.

Förutsättningarna var mycket klara. Efter en stark öppning på säsongen har nykomlingen BP börjat sladda i tabellen under sitt andra allsvenska år någonsin. Inför kvällen fanns inga lag mellan BP på trettonde plats och de tre olyckskamraterna Bajen, Djurgår´n och ÖIS som rumlar runt under kval- och nedflyttningsstreck.

I förra hemmamatchen mot djurgårdarna tappade rödsvarta BP allt. Inga uppspel, bara tjongande långbollar ut i ingenmansland. Bollen studsade då gång på gång som en flipperkula in bakom stackars Benny Lekström i BP-målet. Sedan blev det bortamatch mot sturska Elfsborg; en bättre insats, men likväl förlust.

Nu stundade allvaret. Vinst var vad som behövdes. Och BP började så bra, så bra. Lugnt och fint försvarsspel. God bollkontroll på kanterna och mittfältet. Rappa inlägg från kanterna. Och så en pigg 18-årig debutant längst fram, Nabil Bahoui, som snurrade runt i straffområdet.

Men det blev inget mål. Och efter en kvart började det fin-fina hemmaspelet diffundera ut i höstmörkret. Istället spottade Gefle upp sig. Pang - där satt ett hårt skott i stolpen. Oops - där nickade en egen försvarare i ribban. Hjälp - backarna och målvakten visste inte var de hade varann. Brommapojkarna klarade 0-0 med blotta förskräckelsen efter första halvlek.

Något måste ha hänt i omklädningsrummet. För ut efter pausvilan kom ett nyväckt modigt BP-lag och gick till anfall omedelbart. Den levande legenden, medicinmannen Guterstam drog på ett skott som Hugosson i Gefles mål inte kunde hålla. Ute vid vänster kortlinje får unge Nabil tag på lädret, skickar in det förbi målvakten och alla andra längs mållinjen så lyckosamt att det nosar sig fram till bortre stolpen och lättjefullt rullar in. 1-0 och den tappra skara som letat sig till matchen jublar så hararna får spatt inne i Grimstaskogen.

Resten av matchen blir att mer ett oorganiserat sparkande, med lite chanser hit och dit. Till slut vinner BP med det enda målet, härligt orättvist efter alla matcher där laget spelat så bra men ändå har torskat.

Nu är det åtta poängs marginal till kvalplatsen med fem matcher kvar att spela. Det kan gå vägen...

Inga kommentarer: