tisdag 21 oktober 2008

Lyssna på Louise

Jag vet inte om du brukar lyssna på knattetimmen i P4 på måndagar. Det kanske man inte ägnar sig åt om man inte är småbarnsförälder.

Om du inte har gjort det, är det ett tillfälle att upptäcka den kloka, kunniga och rättframma Louise Hallin - barnmorska, sjuksköterska och psykoterapeut. Hon grundade dessutom Sveriges första privata mödravårdscentral Munkbrons MVC 1985.

Louise säger sanningar som inte ett dugg anpassar sig till de rådande trenderna i samhället. Hon utgår helt från barnet och barnets behov.

Föräldrar som vill ha metoder för att barnen snabbt ska sova för sig själva får veta att nu är det faktiskt barnen som behöver trygghet, inte föräldrarna maximalt med egen tid. Hon betonar mammans betydelse under barnets första tid här i livet. Mamman ska gärna amma barnet i flera år! Hon uppmanar stressade småbarnföräldrar att släppa på prestigen och söka hjälp från släkt och vänner.

Detta passar ju förstås inte in i ett 2000-talsinstitutionaliserat genusmedvetet samhälle. Men Louises röst får ännu fortsätta höras i både radio och TV.

Inga kommentarer: