tisdag 30 september 2008

BP dansar och ler

Vissa dagar är det mer ljuvligt än andra att vara ett rödsvart fotbollsfan. Nå, jag vet att det finns de som tröttnat på fotboll som "den största svenska religionen", men en kväll som denna känns alla gudars glorior lysa över Västerort.

Bara att få åka iväg till Grimsta med alla tre sönerna denna ljumregniga septemberkväll är en upplevelse i sig. Att sen få se våra unga Brommapojkar samspela, rålöpa, småleka, chanshugga och vrålnäta gör inte saken sämre.

Det började nästan på en gång när lillbrosan Albornoz, Miiko, trixfintar sig igenom Jönköpings mittförsvar, passar till sig själv och smeker in bollen med en yttersida. Sen blir det lite gnöligt ställningskrig på den slipperhala planen i resten av första halvlek, med enstaka blixtattacker från Europas största fotbollsklubb.

Men sen. I andra. Åååhh.

Joakim Runnemo får bollen i den absoluta närheten av straffområdet och rusar ifrån ett helt koppel smålänningar som inte kommer på något bättre än att riva ner honom. Extremt rättvis straffspark. Varpå kapten Jon Persson stensäkert placerar in 2-0.

Sen kommer matchens osannolika delikatess. Runnemo på ystert spelhumör skjuter en perfekt projektil från halva planen som nästan nuddar regnmolnens nederkant innan den flyger över en förvånad målvakt och landar snyggare än en vig örn i målet.

Detta tänder matchkvällens andra artist Miiko Albornoz ytterligare. Efter intensiv belägring av Jönköpings straffområde flipprar bollen ut till Miiko som påpassligt nickar in det fjärde målet. Drygt 10 minuter senare är det dags igen. Snabb räd på högerkanten, listigt skott med lömsk retur och Miiko kan lägga in 5-0 i en målbur så oskyddad att RFSU skulle blekna.

Storseger för ungdomens lag. Häng på kvalplats till allsvenskan. Vi er röde, vi er svarte...

1 kommentar:

Michaelsdöttarna sa...

Vad roligt att alla tre pojkar hängde på, fyra grabbar med Michael som tredjenamn :) Saknar er! frida