tisdag 16 september 2008

En förtrollad stad

No matter årstid. No matter natt eller dag. I vrålande sol, smäktande moln eller fläktande regn. Stockholm har en magisk närvaro som lugnar min oroliga själ.

Som idag. En vanlig dag på konsultjobbet. Kreativa möten. Krävande, leveranssugna kunder. Kaotiska konfunderade kollegor. Det kunde blivit huvudvärk. Men nej. Tvärtom.

På väg till första mötet; en lugn promenad från fortfarande lummiga Kungsträdgården, förbi Grand Hotels continentala atmosfär, blickande ut över strömmens gråblå guppande, lite uppför på bron till Skeppsholmen och undrande om det finns ett stadstroll som ska hoppa fram.

Tillbaka mot kontoret. Den lilla spårvägsparken med en byst av Karl Staaf bestämt blickande upp mot Eriksbergsplan. Trots septemberrysningarna köar kontorsfolket ut på gatan från de fräschaste lunchhaken.

Eftermiddagsträff på Söder. Jag går av vid Medborgarplatsen för att få strosa Götgatan ner, le åt Gröne Jägaren och Broder Tuck där maltintaget redan startat och ser Globen som ett kaxigt evenemangsägg pocka på uppmärksamhet.

Allt detta är skapat av människor. Som trott på vad dom gjort. Och gjort vad dom trott på. Som kunnat kombinera hög puls och skön harmoni. Som förstått essensen av staden.

Stockholm - you made my day.

Inga kommentarer: