tisdag 20 januari 2009

Sonen, Fadern och den Härlige

Idag är det dags för installationen av den 44:e presidenten i Amerikas Förenta Stater. Förväntningarna är så högt uppskruvade att Michael Phelps framstår som en blygsam underdog i jämförelse. Det gäller både vilka odödliga fraser Barack ska uttala under installationsriten och de gärningar han ska frälsa världen med i sitt värv.


I dagens nummer av Svenska Dagbladet finns ett reportage från Coronan Gallery of Art i Washington D.C. I artikeln citeras pressfotografen Scout Tufankjian som följde Obama under två år och har tagit ett stort antal bilder av honom. Hennes bild av Obama är: "Han är en blandning av Mick Jagger och Jesus. "Kan detta bana vägen för helt oväntade odöliga fraser? Kanske "I can get no - crucifixion"? Möjligen "Honky Tonk Preachers". Eller kanske rent av allt "Sympathy for Bin Laden"?

Nåja - mandatperioden har just börjat, så trots alla svårigheter är det för tidigt att Paint it Black...

1 kommentar:

Michaelsdöttarna sa...

Men herre GUD vad hypat det är. Man kan ju tro att det är en engelsk premiärminister som valts... BBC tillägnade hela nyhetsmorgonen åt Obama INNAN han hade hållt sitt tal. Jag tror nästan att både Mick Jagger och Jesus hade fått mindre TV-tid.